Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Folytatódnak a technológia fejlesztések

2023. February 27. 21:48
Folytatódnak a technológia fejlesztések

A Foodbox Kft. újabb robot technológiai fejlesztést hajtott végre Vértesszőlősön.

A Foodbox Kft. egy 2011-ben alapított magyar tulajdonú vállalkozás, fő profilja pedig a készételek gyártása és forgalmazása a kereskedelmi egységek számára. Magyarországon a Lidl, a Spar, az Auchan, a Tesco és a CBA a fő partnereik. 2021-ben 4,2 millió, 2022-ben pedig 4,7 millió terméket gyártottak.

 

A cég a tavaly novemberben befejezett projektben egy robottechnológiával felszerelt gépsorral bővült, amelynek köszönhetően csökkentették a műanyaghulladék termelését és növelték a termelési kapacitás, tehát összességében jóval hatékonyabbak lettek.

 

Rengeteg részterületen automatizál a cég

 

Az új technológiai eljárás eredményeképp a jelenlegi munkaerő 10-15 százaléka elegendő a gépek üzemeltetéséhez, ami lehetővé teszi a két műszakos termelést. A cég most egy újabb modernizációs innovációt hajtott végre, hiszen közel 900 millió forintból még tovább növelték kapacitásukat és a technológiai megoldások skáláját.

 

A vállalat még 2017-ben kezdett el exportálni sajátmárkás termékeiket, jelenleg pedig már Csehországban és Szlovákiában is jelen vannak, de tervezik a német, a szerb, a horvát, a román és a szlovén piacon való megjelenést is.

 

A vállalat közleménye szerint céljuk, hogy 2023-ban tovább folytassák az automatizált élelmiszeripari csomagoló- és szállító folyamat kiépítését.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu