Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Folytatódik az egészségügyi bérfejlesztés

2018. June 29. 14:59
Folytatódik az egészségügyi bérfejlesztés

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Semmelweis-napi ünnepségén arról beszélt, hogy folytatódnak a bérfejlesztések az egészségügyben. 

A miniszter azt ígérte, hogy az ország gazdasági teljesítőképességét figyelembe véve az egészségügy és az ágazati bérfelzárkózás a legfontosabb feladatok közé tartozik majd a következő években. Azt mondta: kiemelt fontosságú, hogy milyen a magyar egészségügy helyzete, a dolgozók anyagi és infrastrukturális körülményei. A miniszter véleménye szerint szükség van a ma létező egészségügyi intézményekre, azonban arra, hogyan és milyen formában működjenek, a szakmának kell javaslatot tennie.

 

Folytatódik az egészségügyi bérfejlesztés

Kiemelt fontosságú, hogy milyen a magyar egészségügy helyzete, a dolgozók anyagi és infrastrukturális körülményei

 

Gulyás Gergely szerint "ha egyfajta versenyről beszélünk" a bérekkel és az infrastruktúrával összefüggésben, leginkább az egészségügyben érzékelhető, hogy az uniós csatlakozáshoz kapcsolódóan küzdeni kell a jó szakellátás biztosításához szükséges munkaerő megtartásával, de ez egész Európában kihívást jelent. Egyúttal köszönetet mondott azon egészségügyi dolgozóknak, akik bár jobb jövedelmet is elérhetnének külföldön, mégis itthon maradnak. Bedros J. Róbert, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a kórház stabilnak mondható mind gazdaságilag, mind orvosszakmai szempontból.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu