Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Folytatódik a Nemzeti Versenyképességi Tanács munkája

2018. June 26. 13:16
Folytatódik a Nemzeti Versenyképességi Tanács munkája

Varga Mihály pénzügyminiszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén hangsúlyozta: a kormány továbbra is kiemelt feladatának tekinti, hogy hatékony eszközökkel segítse a magyar vállalkozások versenyképességének erősítését.

A testület munkájába bekapcsolódott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is. A tanácskozáson Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ismertette a szervezet gazdaságstratégiai javaslatait. Varga Mihály a tanács eddigi tevékenységét elemezve kijelentette: a 2016 őszén életre hívott testület munkája eredményének tekinthető, hogy Magyarországon megkezdődött a versenyképességi fordulat. Ezt támasztják alá a gazdasági szereplők értékelései, a makrogazdasági eredmények, hitelminősítői vélemények, illetve a nemzetközi versenyképességi rangsorok is.

 

Folytatódik a Nemzeti Versenyképességi Tanács munkája

A tanács a jövőben a nagy állami szolgáltatások fejlesztésén fog dolgozni

 

A miniszterelnök-helyettes fontos feladatnak nevezte, hogy a tanács javaslatokat dolgozzon ki az oktatási-szakképzési rendszer további fejlesztésére, illetve olyan témákat is vizsgáljon meg, mint az ipar digitalizálása, valamint azt, hogy a hazai vállalkozások miként tudnak minél hatékonyabban bekapcsolódni a nagy nemzetközi termelési láncokba. A versenyképességi tanács eddig elsősorban az üzleti környezet gyors javítására összpontosított, de a jövőben az olyan nagy állami szolgáltatások – mint például az egészségügy és az oktatás fejlesztése – további eredményeket hozhat.

 

PM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu