Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Folytatódik a Nemzeti Versenyképességi Tanács munkája

2017. September 19. 11:41
Folytatódik a Nemzeti Versenyképességi Tanács munkája

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter közölte, hogy a Nemzeti Versenyképességi Tanács folytatja munkáját a hatéves bérmegállapodás gazdasági hatásainak áttekintésével, és az elmúlt időszakban bekövetkezett változások értékelésével.

A tavasz folyamán a Versenyképességi Tanács javaslatára több olyan jogszabály-módosítást fogadott el az Országgyűlés, amely az ország versenyképességének erősítését, az állami szolgáltatások javítását szolgálja. A tagok elsősorban olyan gazdasági javaslatokat vitatnak meg, amelyek már rövid távon is javítanak az ország versenyképességén.

 

Folytatódik a Nemzeti Versenyképességi Tanács munkája

 A Nemzeti Versenyképességi Tanács a hatéves bérmegállapodás gazdasági hatásainak áttekintésével folytatja munkáját 

 

 

Varga Mihály szerint mérföldkőnek számít a bérmegállapodás áttekintése, hiszen a hosszú távú elkötelezettséggel járó, átfogó egyezséget mindhárom érintett oldal képviselői elfogadták.  A megállapodás hozzásegíti a munkavállalókat ahhoz, hogy magasabb fizetésben részesüljenek, illetve olyan szemléleti változást hoz, amely felkészíti a magyar gazdaságot a következő időszak kihívásaira - hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy a megállapodás eredményeit a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán a szociális partnerekkel is áttekintik majd.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu