Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Folytatódik a magyar kiskereskedelem és külkereskedelem bővülése

2015. February 03. 10:35
Folytatódik a magyar kiskereskedelem és külkereskedelem bővülése

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint Magyarország kiskereskedelmi forgalma már sorozatban tizenhetedik hónapja erősödik.

A tartós növekedés többek között a reáljövedelmek bővülésének, a javuló munkaerő-piaci helyzetnek, a kedvező inflációs folyamatoknak, valamint a fogyasztói bizalom magas szintjének köszönhető. Várakozásaink szerint a bővülés a következő hónapokban is folytatódni fog, a bankok elszámoltatása és a devizahitelek lezárása pedig további tartalékot jelenthet az ágazat növekedésében - hangsúlyozza a tárca. A közel másfél éve bővülő kiskereskedelmi forgalom azt mutatja, sikeres a Kormánynak az a törekvése, hogy az embereknél minél több pénz maradjon, nőjenek a háztartások megtakarításai, és a válság után ismét elkezdjenek vásárolni.

 

Tovább erősödött a külkereskedelem

 Az ipari folyamatokkal összhangban, a külkereskedelemben is erősebb növekedés volt megfigyelhető.  2014 első tizenegy hónapjában a külkereskedelmi kivitel 6,7 százalékkal, a behozatal pedig 8,2 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.Novemberben a külkereskedelmi mérleg 843 millió eurós többletet mutatott, így az év első 11 hónapjában már 6,2 milliárd euró volt a külkereskedelmi többlet. A Nemzetgazdasági Minisztérium várakozásai szerint az idei évben tovább folytatódhat a növekedés.

 

NGM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu