Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Belföldi hírek

Folytatódik a közfoglalkoztatási mintaprogram

2011. August 16. 13:55
Folytatódik a közfoglalkoztatási mintaprogram
Újabb, 8 órás közfoglalkoztatás keretében megvalósuló mintaprogramok indultak el a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Helyettes Államtitkárságának szervezésében - olvasható a minisztérium honlapján.
A mintaprogramok egyik eleme a mezőgazdasági foglalkoztatás, a másik az utak rendbetétele és a belvízelvezetés. Bár a programban nagyobb számban szakképzetlenek vesznek részt, a cél az, hogy mindenki a végzettségének megfelelő munkát kapjon nyilatkozta korábban Papp Károly, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára.

A mintaprogramok egyik eleme a mezőgazdasági foglalkoztatás, a másik az utak rendbetétele és a belvízelvezetés.

Közmunkaprogram fotó: MTI / Komka Péter

Gyöngyöspatán patakmeder tisztítás kezdődött a korábban már megindult erdőtelepítés mellett. Itt újabb 22 fő közfoglalkoztatása oldódik meg négy hónapra.. A közfoglalkoztatottak helyi lakosok, akiknek kiválasztásában a település önkormányzata, a munkaügyi kirendeltség, a helyi kisebbségi önkormányzat és - munkaadóként - a Mátraaljai Vízgazdálkodási és Talajvédelmi Társulat vettek részt.

Cél az, hogy mindenki a végzettségének megfelelő munkát kapjon

Patakmeder tisztítás a közmunkaprogram keretébenA közfoglalkoztatás során négy patak (Zám-, Danka-, Ágói-patak és a Rédei nagypatak) medreinek irtási, kaszálási munkáit végzik el mintegy 15 kilométer hosszan a medrek vízszállítási képességének megőrzése érdekében.
Dombrádon, a tiszai gáton elindult a kerékpárút építési mintaprogram, 2 kilométer hosszan. A munka anyagköltségét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium finanszírozza 40 millió forint értékben, a közfoglalkoztatottak bérét pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetése állja - olvasható a minisztérium honlapján.
Forrás: kormany.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu