Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Folytatja a munkát a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal

2018. January 16. 14:33
Folytatja a munkát a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal

A megújult Köznevelés-stratégiai Kerekasztal még több résztvevővel folytatja a munkát: a testület létszáma és a delegálási joggal rendelkezők köre is bővült.

A keddi ülésen a résztvevők tájékoztatást kapnak a diákokat érintő kedvező változásokról: az ingyenes nyelvvizsgáról, az ingyenes KRESZ–vizsgáról, a diákhitel változásairól és az iskolafejlesztésekről is. A testületben a Nemzeti Pedagógus Kar és az Országos Köznevelési Tanács nagyobb létszámmal képviselteti magát, illetve új tagként kerültek be a felsőoktatási intézmények által fenntartott gyakorlóiskolák, a tankerületek, a szakképzési centrumok, valamint a négy történelmi egyház. A megújult testület tavaly november végén tartotta alakuló ülését.

 

Folytatja a munkát a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal

A szakképzési és felnőttképzési törvény változásairól is beszéltek az ülésen

 

A keddi ülésen a szakképzési és felnőttképzési törvény január 1-jén hatályba lépett változásáról ad tájékoztatást a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, illetve az ebből fakadó kormányrendeleti- és miniszteri rendeleti szintű változásokról lesz szó. A testület ezt követően a következő hónapok munkatervét készíti elő.

 

Emmi/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu