Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Folyamatosan növekszik a termelői piacok száma

2017. August 06. 08:27
Folyamatosan növekszik a termelői piacok száma

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kijelentette, hogy a kormányzati támogatásoknak köszönhetően folyamatosan növekszik a termelői piacok száma, míg 2010 előtt 100 alatt volt, mára 280-ra nőtt a termelői piacok száma.

A kormány egyik fontos célja, hogy a helyi termelői piacok tovább erősödjenek, ezért számos intézkedés történt ennek érdekében - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a szabályozási környezet változásai, a támogatások és az egyéb intézkedések egyértelműen kedvező irányba mozdították a helyi élelmiszer-termelést és fogyasztást is. A Vidékfejlesztési Program keretében két pályázati támogatás érhető el, amelyek a helyi termelői piacok fejlesztését, kialakítását szolgálja, a keret közel 16,5 milliárd forint.

 

Folyamatosan növekszik a termelői piacok száma

Közel háromszorosára nőtt a termelői piacok száma - jelentette ki Nagy István

 

A termelői piacok létrehozást támogatja még a Tanyafejlesztési Program, keretében a tanyasi termékek is bekerülhetnek a városi piacokra. Továbbá csökkentek a helyi termelői piacok és az őstermelői tevékenység működéséhez szükséges adminisztrációs terhek, költségek, adók. Az elektronikus kártyaalapú őstermelői igazolványok bevezetése pedig fehéríti a gazdaságot és az áru nyomon követhető. A piacok növekesévél bővült az őstermelők száma is, ma már 320 ezren választották ezt a megélhetési formát.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu