Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma

2018. June 28. 14:58
Folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma

Varga Mihály pénzügyminiszter közölte: a hatéves bérmegállapodásnak is köszönhető kétszámjegyű béremelkedéssel párhuzamosan a foglalkoztatottak száma is folyamatosan nő Magyarországon, nyolc év alatt mintegy 750 ezerrel emelkedett a munkában állók száma.

Varga Mihály hangsúlyozta, a kormány célja továbbra is az, hogy elérjük a teljes foglalkoztatottságot, a 2019-es költségvetés és adótörvény tervezésekor is ezt a célt tartottuk szem előtt. A munkanélküliség 71 hónapos csökkenést követően a rendszerváltás óta nem látott mélypontra, 3,7 százalékra csökkent, a munkanélküliek száma pedig nyolc év alatt a harmadára mérséklődött – tette hozzá.

 

Folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma

A munkaerő-tartalék további aktivizálása érdekében az idősek foglalkoztatása elől fokozatosan elbontják az akadályokat

 

A tárcavezető elmondta, egy év alatt 64 ezer fővel nőtt a foglalkoztatotti létszám, ugyanakkor a versenyszférában 108 ezerrel növekedést figyelhettünk meg, a közfoglalkoztatottak száma 41 ezerrel és a külföldön munkát végzőké száma is több ezer fővel csökkent az utóbbi egy évben. Varga Mihály leszögezte: a munkaerő-tartalék további aktivizálása érdekében az idősek foglalkoztatása elől fokozatosan lebontjuk az akadályokat, emellett adókedvezményben részesülhetnek a munkaerőpiacra újonnan belépők, amely a pályakezdők, a tartós munkanélküliek és az anyasági ellátások után visszatérők mellett a korábban inaktív munkavállalók számára is elérhető lesz. 

 

PM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu