Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Folyamatosan emelkednek a reálbérek Magyarországon

2015. July 23. 11:00
Folyamatosan emelkednek a reálbérek Magyarországon

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint - családi kedvezményt is figyelembe véve - a nettó keresetek átlagát 165 800 forintra becsüli a KSH.


A Központi Statisztikai Hivatal legújabb tájékoztatása szerint ugyanis január-májusban ismét számottevő mértékben, 4,1 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban. Ezzel 29 hónapja folyamatosan emelkednek a reálbérek Magyarországon. A közfoglalkoztatás hatása nélkül a vállalkozásoknál 261 000, a költségvetési intézményeknél 240 500, míg a nonprofit szervezeteknél 230 900 forint volt a bruttó keresetek átlaga az első öt hónapban.

 

 

4 százalék feletti reálbér-emelkedés az első öt hónapban

 Dr. Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár úgy kommentálta az adatokat, hogy leginkább a pénzügyi szektorban magasak a keresetek, a skála másik végén pedig  a vendéglátás, kereskedelem, és a szociális ellátás területe helyezkedik el. A kormány intézkedéseinek, úgymint a munkát terhelő adók csökkentésének, a közszférában végrehajtott béremeléseknek, a Munkahelyvédelmi Akciótervnek, az aktivitást ösztönző intézkedéseknek, az alacsony inflációnak és a 2013-ban bekövetkezett növekedési fordulatnak meghatározó szerepe van a reálbér növekedésében - állítja a Nemzetgazdasági Minisztérium.NGM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu