Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

Folyamatosak a fejlesztések a nemzeti parkokban

2021. június 26. 14:00
Folyamatosak a fejlesztések a nemzeti parkokban

A folyamatos és gyorsan megvalósuló fejlesztések által egyre jobban bővül a hazai nemzeti parkok kínálata.

Gyors ütemben valósulnak meg a legújabb beruházások a nemzeti parkok területén, amelynek köszönhetően nem csak a természeti környezet állapota javul, de a nemzeti parkok is egyre több szolgáltatást tudnak kínálni az érdeklődőknek.

 

Az Agrárminisztérium közleménye szerint több nemzeti park bemutatóhelye kerül fejlesztésre a közeljövőben. Új kiállítások, új tanösvények és új látogatóközpontok is nyílnak idén a hazai nemzeti parkok területén. A minisztérium beszámolója alapján csak 2021-ben 30 új beruházás átadása történik meg. Ezen beruházásokra összesen 8,7 milliárd forintot fordítottak a nemzeti parkok igazgatóságai. A beruházott összegből legfőképp létesítményeket építettek, eszközöket vásároltak, valamint élőhely-helyreállításokat végeztek a parkokban.

 

A fejlesztések által az állatok élőhelyeit is helyreállítják

 

A beruházásokon felül jelenleg is több mint 100 aktív rész projekttel foglalkoznak az igazgatóságok, amelynek köszönhetően szintén jelentős összegeket, pontosan 46 milliárd forintot fordíthatnak természetvédelmi célokra a nemzeti parkok. Ezen forrás összegek az operatív programok, a határon átnyúló programok, valamint a nemzeti források által kerülnek a nemzeti parkokhoz.

 

A minisztérium azt is elárulta a közleményében, hogy mely beruházások fejeződtek be eddig. A felújított Kápolnapusztai Bivalyrezervátum látogatóközpont, az új Salföldi major és az Új templom turistapihenő mellett már a Hegyestű geológiai bemutatóhely és a Csapody István Természetiskola is látogatható.

 

Továbbá, a következő napokban zárul a legújabb közös magyar-szlovák projekt, amelynek köszönhetően megújul az Aggteleki cseppkőbarlang és a Domicai cseppkőbarlang is. A fejlesztés által még színvonalasabban folytatódhat a gyógyászati kezelés a barlangrendszerben.

 

Forrás: Agrárminisztérium közleménye, MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu