Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Folyamatos az egyeztetés az egészségügyi ágazatban

2017. June 28. 13:53
Folyamatos az egyeztetés az egészségügyi ágazatban

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága közölte, hogy nyáron is folyamatosan egyeztetnek az egészségügyi ágazatban dolgozók béréről, juttatásairól, munkakörülményeiről.

A héten folytatódtak a sztrájktárgyalások az ágazati reprezentatív szakszervezetek, stratégiai partnereik és az államtitkárság között. A felek egyebek mellett megállapodtak abban, hogy az ágazati kollektív szerződés korábban meghatározott pontjai közül a bérmegállapodásra és a béren kívüli juttatásokra vonatkozó elemekről júliusban folytatják az egyeztetéseket.

 

Nyáron is folyamatosan egyeztetnek az egészségügyi ágazatban

Az egészségügyi területen dolgozók átlagkeresete Magyarországon 2002. és 2016. között

 

Az Emmi idén is átvállalja az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a fenntartásában lévő intézmények esetében a szakdolgozók kamarai tagdíj fizetését, ugyanakkor a tárgyalásoknak köszönhetően tagdíjátvállalás az Országos Mentőszolgálat érintett dolgozóira is vonatkozik. A továbbiakban folytatják a védőnők, a mentősök, a gazdasági-műszaki szolgáltatást nyújtó dolgozók helyzetének megtárgyalását, s egyeztetnek a munkavállalók egészséges és biztonságos munkavégzésének feltételeiről, illetve az őket megillető munkaruháról és védőruháról is.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu