Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.20. - hétfő, Klaudia napja van.

Belföldi hírek

Folyamatban a Magyar Élelmiszerkönyv szabályrendszerének átalakítása

2011. március 09. 10:41
Folyamatban a Magyar Élelmiszerkönyv szabályrendszerének átalakítása
Folyik a Magyar Élelmiszerkönyv szabályrendszerének átalakítása: az érvényben lévő szabályozás kiegészül a magyar hagyományokra, illetve a magasabb szintű minőségi elvárásokra alapozott önkéntes rendszerrel, az úgynevezett emelt szinttel.
Kardeván Endre az élelmiszerlánc-felügyeletért és az agrárigazgatásért felelős államtitkár kedden a Kecskeméti Konzervgyárba látogatott, ahol megkezdték a Magyar Élelmiszerkönyv emelt szintű szabályozásának megfelelő, magas hozzáadott értékű lekvárok rendszeres gyártását.

A Vidékfejlesztési Minisztérium célja, hogy a gyártók jobb minőségű élelmiszereket állítsanak elő, az új előírás szerint például a prémium lekvárok és szörpök semmilyen tartósítószert nem tartalmazhatnak - mondta az államtitkár.

Kardeván Endre az élelmiszerlánc-felügyeletért és az agrárigazgatásért felelős államtitkár

Kardeván Endre az élelmiszerlánc-felügyeletért és az agrárigazgatásért felelős államtitkár

„Az összetevőkre vonatkozóan az emelt szint mindkét kategóriájára az alapszintű, vagyis a minimális követelményeknél lényegesen több, csaknem kétszeres mennyiségű gyümölcsöt kell, hogy tartalmazzon." Előírás az is, hogy például a különleges minőségű lekvárokat csak üveg-, cserép- vagy porcelán csomagolásban lehet forgalmazni.

A kecskeméti Univer Product Zrt. vezérigazgatója, Molitórisz Károly azt mondja: úgy döntöttek, újra bevezetik a kecskeméti konzervgyár klasszikus magyar márkáját, amelyek a prémium kategóriának megfelelően kizárólag hazai alapanyagból, tartósítószer és ízfokozók nélkül készülnek. A Vidékfejlesztési Minisztérium folytatja a különleges vagy prémium kategóriás termékek előírásának kidolgozását.

 

Forrás: mr1-kossuth.hu

-bartus-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu