Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Fókuszban az alapellátás és a népegészségügyi feladatok

2017. June 22. 08:00
Fókuszban az alapellátás és a népegészségügyi feladatok

Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyért felelős államtitkár sajtótájékoztató keretében közölte, hogy jövőre 221,7 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint ebben az évben, a legtöbb pluszforrás az alapellátásra és a népegészségügyi feladatokra jut.

Az államtitkár a múlt héten elfogadott 2018-as költségvetéssel kapcsolatban kifejtette, hogy az Egészségbiztosítási Alapban jövőre 178,3 milliárd forinttal több pénzzel számolnak, az alapellátásra 122,8 milliárd jut, a védőnői szolgálatra plusz kétmilliárd forint jut (összesen 27 milliárd), valamint népegészségügyi célra összesen 9 milliárd forintot fordítanak, az egynapos sebészet eszközfejlesztésére pedig 2 milliárd forint plusz áll rendelkezésre.

 

Fókuszban az alapellátás és a népegészségügyi feladatok

Jövőre 221,7 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint ebben az évben, a legtöbb pluszforrás az alapellátásra és a népegészségügyi feladatokra jut

 

A kórházak 3 milliárd forint értékben tudnak majd pályázni működést javító fejlesztésekre, a mentők és betegszállítók pedig 10 százalékkal több forráshoz jutnak jövőre. Tovább bővül a rezidensösztöndíj-program, a növekedés több mint 1 milliárd forint lesz. A béremelésekkel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy jövőre 55 milliárd pluszforrás áll rendelkezésre, az ideivel együtt összesen 140 milliárd forintot fordítanak bérnövekményekre.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu