Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Fokozatos, de jelentős átalakítások várhatóak a magyar szakképzési rendszerben

2015. February 13. 10:35
Fokozatos, de jelentős átalakítások várhatóak a magyar szakképzési rendszerben

Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár és Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár jelentette be a kormány szakképzést átalakító koncepcióját.

A kormány által elfogadott koncepció a következő években, évtizedekben meghatározó jelentőségű lesz, mivel teljes mélységében kívánja átalakítani a szakképzés területét.  Az átalakítás fő célja, hogy Magyarországon olyan jól képzett szakemberek végezzenek az iskolákban, akik el is tudnak helyezkedni a szakmájukban. Az államtitkár azt is  elmondta: megállapítható, hogy Magyarországon hiány van a jól képzett szakmunkásokból, technikusokból és szakemberekből, a vállalkozások nehezen találnak jó, szakképzett munkaerőt.

 

 

A kormány jelentősen átalakítja a szakképzést

 Az átalakítás érinteni fogja a szakiskolák rendszerét, olyan szakgimnáziumok és szakközépiskolák jönnek létre, ahol lehetőség van érettségit és szakmát is szerezni. A2016-os és 2017-es tanévtől kezdve történik meg az átállás. Czomba Sándor kitért arra, hogy tovább szeretnék bővíteni a duális képzési rendszert, növelni a részt vevő vállalatok számát, elsősorban mikro-, kis-és középvállalatokat bevonni.  Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üdvözli a kormány ez irányú törekvéseit.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu