Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Fogyasztóvédelem: online előadásokkal segítik a cégeket

2021. április 26. 09:24
Fogyasztóvédelem: online előadásokkal segítik a cégeket

Az elektronizált fogyasztóvédelmi feladatokról tart online előadássorozatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium a vállalkozásoknak, ezzel ösztönözve őket a jogkövető magatartásra. A modern bemutatókban a legújabb szabálymódosításokról lesz szó elsősorban, április 27-én kezdenek.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium "Digitális Fogyasztóvédelem - a fogyasztóvédelmi feladatok elektronizálása" projektjére 1,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kaptak az EU-tól. A kiemelt jelentőségű szabályozások bemutatása a cégeknek kulcsfontosságú ahhoz, hogy a vállalatok szabályszerűen járjanak el. Mindezt modern köntösben teszi meg az ITM. Emellett a fogyasztói tudatosságot is növelheti az akció. 

 

Élő közvetítés várható április 27-én, de később a YouTube-on is visszanézhetők lesznek. Május végéig tart majd a kampány. Egy előzetes, gyors regisztráció szükséges a követéshez, ennek ide kattintva lehet eleget tenni. Ahogy az ITM fogalmaz közleményében, azokat az előírásokat, amelyek legtöbb vásárlói panaszt okozó jótállás-szavatossághoz kapcsolódnak, több mint másfél évtized után újították meg.  

 

 

Védik a fogyasztókat

 

 

Az átfogó innovációnak köszönhetően a piacfelügyeleti hatóságok többletjogosítványokat kapnak, amelyekkel nyártól élhetnek ellenőrzések során. A visszaélések visszaszorítása a cél. A kettős minőséggel szembeni fellépést megalapozó rendelkezések életbe lépése jövő tavasszal várható.  

 

Sokan nyerészkednek a trükközéssel, de az ITM szerint még többen vannak, akik információhiány miatt nem tartják be a szabályokat, nekik kedveznének az előadásokkal. A vállalkozókat folyamatosan tájékoztatják az aktualitásokról, hogy a fogyasztók megfelelően védve legyenek.  


 
A keddi workshop előadói a fogyasztóvédelmi intézményrendszert irányító ITM, a hatósági feladatokat ellátó kormányhivatalok és az ingyenes vitarendezésben közreműködő békéltető testületek képviselői lesznek - írja a minisztérium.

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu