Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Foglalkoztatás: partnerség a versenyszférával

2016. January 14. 18:37
Foglalkoztatás: partnerség a versenyszférával

Az emberi erőforrások minisztere szerint a társadalmi felelősségvállalást fontosnak tartó nagyvállalatok szerepet vállalhatnának a hátrányos helyzetűek, köztük a romák, a megváltozott munkaképességűek, a fogyatékossággal élő emberek, továbbá a nők valamint a közfoglalkoztatottak alkalmazásában. Balog Zoltán erről egy a felzárkózást szolgáló tanácsadó, konzultációs testület megalakulásán beszélt a Parlamentben.

Balog Zoltán kiemelte: a kormány szeretné elérni, hogy ne csak Budapest, hanem az ország más városai, térségei is vonzó munkaerőpiaci, befektetési célpontjai legyenek a vállalatoknak. A miniszter elmondta: a közfoglalkoztatás olyan vonzóvá vált bizonyos földrajzi és gazdasági területeken, hogy elvonja az alacsonyabb képzettségű munkaerőt a vállalkozások világából. Ezért 2016-ban olyan programokat dolgoznának ki, amelyek célja, hogy a közfoglalkoztatásból különféle motivációkkal megnyissák az utat a szabad munkaerőpiac világába. Hozzátette: a kormány ehhez a vállalatoknak olyan feltételeket kívánnak teremteni, hogy érdemes legyen alacsonyabb képzettségű, hátrányos helyzetű embereket alkalmazniuk.

 
Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének beszéde


A miniszter a foglalkoztatási, képzési, oktatási programokat is a terv fontos részének mondta. Hozzátette: a kormánynak számos, a felzárkózást segítő, munkaképességet javító programja van, ezeket szeretnék összekapcsolni a vállalatok különféle projektjeivel. Arra is felhívta fel a figyelmet, Magyarországon 25 éve nem volt olyan magas a foglalkoztatottak száma, mint ma, továbbá a munkanélküliségi ráta is 11 éves mélyponton van. A konzultációs testület teremtette fórum lehetőséget ad a meghívott vállalatok számára, hogy javaslatokat fogalmazzanak meg a felzárkózást segítő programok tekintetében.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu