Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Figyeljünk: idén még becserélhetjük a régi bankót

2020. december 19. 13:00
Figyeljünk: idén még becserélhetjük a régi bankót

A jegybank emlékeztető tájékoztatást adott ki december 18-án, hogy régi húszezer forintos bankóinkat, hacsak nem akarjuk eltenni emlékbe az utókornak, még ez év december 31-ig válthatjuk be bankban vagy a postákon.

Az említett intézményekben többnyire ingyenesen váltják be új, ropogós húszezresre a régit, amennyiben cserét kérünk rájuk. Csak és kizárólag a forgalomban lévő bankjeggyel tudunk fizetni, elfogadni azt sehol nem tudják már és nincs ellenértéke, ezért fontos, hogy amennyiben szeretnénk az összeget vásárlásra használni, beváltsuk. Ha 2021-től bármikor találunk valamelyik kabátzsebben egy-egy húszezrest, azt már csak a Magyar Nemzeti Bank váltja be törvényi kötelezettségének megfelelően még húsz évig, tehát 2037-ig. 

 

Az új húszezres

 

A járvány és a szorító határidő miatt érdemes előre időpontot foglalni bankfiókunkba, jelezve szándékunkat, így elkerülve a nagy tömegben való várakozást. Postára is bevihetjük a váltani kívánt bankókat, ám arra figyeljünk, hogy ők díjat számolhatnak fel e szolgáltatásért.  

 

A régi húszezrest egyébként már régen, három éve bevonták, a jegybanknak pontosan ennyi ideig van lehetősége a bankjegyek visszaváltására postákon és bankintézeteken keresztül. Ez jár le december végével.  

 

 

M. A. 

Forrás:üzletem.hu 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu