Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.07.28. - szerda, Szabolcs napja van.

Belföldi hírek

Figyelemfelkeltő vállalás az MI tudatosítása

2019. október 17. 11:17
Figyelemfelkeltő vállalás az MI tudatosítása

A mesterséges intelligencia akcióterv talán egyik legfigyelemfelketőbb vállalása, hogy 2020-ban több mint egymillió emberhez jutattjuk el a mesterséges intelligencia üzenetét valamilyen tudatosításon keresztül - mondta Jakab Roland, az MI Koalíció elnöke interjú keretében.

"Szeretnénk ha sokan meghallanák ezt az üzenetet, és megértenék, hogy a mesterséges intelligencia technológiája mit tesz lehetővé, milyen alkalmazási lehetőségek vannak, hol jelennek meg az életünkben" - hangsúlyozta Jakab Roland. Hozzátette, hogy van egy másik vállalás is, az ország lakosságának egy százalékát szeretnék valamilyen alapozó kurzuson végig vinni, melynek köszönhetően megértik a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket, és akár a jövőben ezen keresztül egy továbblépési lehetőség is megnyílhat számukra.

 

 

A nemrég bejelentett akcióterv nagyszabású tudatosító kampányokkal és az adatgazdaság beindítását ösztönző intézkedésekkel készíti elő az év végére várható MI országstratégiát. Az első elem, hogy a Mesterséges Intelligencia Kiválósági Központtal, illetve az MI Koalícióval megalapozzák a mesterséges intelligencia ökoszisztémát. A második pont, hogy elindítják Magyarország adatgazdaságát, melynek keretében többek között adatpiaci platformot és Nemzeti Adatvagyon Ügynökséget hoznak létre, valamint elkészítik az adatvagyon törvényt. Az akcióterv harmadik lépése a mesterséges intelligencia társadalmi tudatosítása, negyedik pont pedig a mesterséges intelligencia térkép megalkotása.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu