Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Fidesz: A kormány célja, hogy a kiskereskedőket előnyben részesítse

2015. March 23. 10:43
Fidesz: A kormány célja, hogy a kiskereskedőket előnyben részesítse

A Fidesz-frakció közleményben reagált az MSZP és a DK sajtótájékoztatójára a vasárnapi zárvatartás szabályozásával kapcsolatban.

Nemzetgazdasági Minisztérium, vasárnapi zárvatartás"Ha a baloldalon múlik, a boltok nemcsak vasárnap, de minden nap lehúzhatnák a rolót. A baloldal ugyanis munkanélküliséget, pénztelenséget és gazdasági recessziót hozott az országra. A sorozatos plázaépítésekkel tönkretették a kisboltokat és a magyar kiskereskedőket" - írta a Fidesz.

Hozzátették: "Magyarország ma elég erős a vasárnapi pihenőnap bevezetéséhez és a munkavállalók jogainak erősebb védelméhez. A kormány célja, hogy a kiskereskedőket előnyben részesítse a nagy áruházláncokkal szemben."

Az NGM a napokban közölte: a média által közöltekkel ellentétben nem igaz, hogy bárki munka nélkül maradna a vasárnapi pihenőnap bevezetése miatt. A Nemzetgazdasági Minisztérium nem számolt, és nem is számol forgalom kieséssel a vasárnapi pihenőnap bevezetése miatt. A nemzetközi példák is bizonyítják - az Európai Unióban ugyanis Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban, Finnországban, Görögországban és Spanyolországban is korlátozzák valamilyen módon a vasárnapi nyitva tartást -, hogy ezen intézkedés a vásárlói szokások módosulásán kívül sem a fogyasztás mértékét, sem a turisztikai bevételeket, sem pedig a gazdaság egészét nem érintik hátrányosan.

 

Fidesz/NGM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu