Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Fidelitas: fiatal munkavállalók elhelyezkedése uniós forrásokból

2012. February 02. 05:36
Fidelitas: fiatal munkavállalók elhelyezkedése uniós forrásokból
Az Európai Néppárt ifjúsági szervezete (YEPP) szerint történelmi jelentőségű, hogy a fiatalokat sújtó munkanélküliség kérdése szerepel az uniós állam- és kormányfők által elfogadott záródokumentumban- közölte a Fidelitas.
Tájékoztatásuk szerint a tagállamoknak belátható időn belül nemzeti cselekvési tervet kell kidolgozniuk a foglalkoztatási helyzet javítására. Szintén előremutató fejlemény, hogy a szöveg utal az ifjúsági garanciára is: a tagállamoknak mindent meg kell tenniük, hogy az iskola elvégzése után a fiatalok "néhány hónapon belül" állást, gyakornoki, vagy továbbképzési lehetőséget kapjanak.

Európai Néppárt ifjúsági szervezete (YEPP)

Az Európai Néppárt ifjúsági szervezete (YEPP) szerint történelmi jelentőségű, hogy a fiatalokat sújtó munkanélküliség kérdése szerepel az uniós állam- és kormányfők által elfogadott záródokumentumban
Dömötör Csaba, a YEPP magyar elnöke elmondta, jelentős fejlemény, hogy bizonyos fel nem használt uniós forrásokat új munkahelyek teremtésére csoportosítanak majd át, s megerősítik a nemzetközi szakmai csereprogramokat is.


MTI/MCOnet

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu