Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Belföldi hírek

Fesztivál lesz az idei augusztus 20-ai ünnep

2021. augusztus 09. 13:00
Fesztivál lesz az idei augusztus 20-ai ünnep

Korábban nem látott, több napos rendezvénysorozat van készülőben az idei augusztus 20-ai nemzeti ünnepre.

4 napos rendezvénysorozat van készülőben az idei augusztus 20-ai nemzeti ünnepre és több 100 programmal várják majd a látogatókat Budapesten a hosszú hétvégén.

 

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár fesztiválszerűnek nevezte az idei ünnepet. Az államtitkár elárulta, hogy csak Budapesten összesen 17 helyszínen várják a látogatókat a rendezvények szervezői.

 

A kormány már a tavalyi ünnepet is fesztiválszerűvé tette volna, akkor azonban a járvány közbeszólt. Az idei rendezvények azonban korlátozásoktól mentesen bárki számára látogathatók lesznek, tehát azok is részt vehetnek az eseményeken, akik még nem védettek a koronavírus ellen.

 

A programok már augusztus 20-a előtt elkezdődnek

 

Az augusztus 19-e és 22-e között tartandó idei Szent István Nap túlmutat minden eddigi nemzeti ünnepen. Több fesztivállal, show-val és kiállítással együtt alkotta meg a kormány a programlistát, amelyek főként a pesti belváros és a Várkert Bazár területe körül lesznek, de a Városligetben is lesznek rendezvények.

 

A programoknak köszönhetően a budapesti szállodákban és éttermekben nagy tömeg várható, így a fesztiválsorozat jelentős támogatást nyújt a turizmusnak is, főleg az elmúlt 1,5 év nehézségei után. 

 

Forrás: MTI, Szent István Nap 2021

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu