Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

Felminősítette Magyarországot a JCRA japán hitelminősítő

2017. February 21. 11:31
Felminősítette Magyarországot a JCRA japán hitelminősítő

Felminősítette Magyarország államadósi besorolását a Japan Credit Rating Agency (JCRA) japán hitelminősítő, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úgy kommentált, hogy ez jelzi a magyar gazdaság emelkedő pályán van.

A devizában kibocsátott hosszú futamidejű szuverén magyar adósság osztályzatát "BBB" osztályzatról "BBB pluszra" javította a JCRA. A besorolás kilátása stabil. A forintban kibocsátott hosszú futamidejű szuverén magyar adósság osztályzatát "BBB pluszról" "A mínuszra" emelte meg a hitelminősítő, az új besorolás kilátása stabil. A JCRA besorolásában a BBB kategória minden osztályzata befektetésre ajánlott szintet jelent, a hitelminősítő arra számít, hogy Magyarország gazdasága, államháztartása és pénzügyi rendszere tovább erősödik.

 

A Japan Credit Rating Agency (JCRA) japán hitelminősítő felminősítette a magyar államadósság besorolását

A Japan Credit Rating Agency (JCRA) japán hitelminősítő felminősítette a magyar államadósság besorolását

 

Varga Mihály kiemelte, hogy a JCRA döntésével pozitív képet adott Magyarországról. A hitelminősítő jelentésében  kedvezően értékelte a tavalyi jó gazdasági teljesítményt, a kormány fegyelmezett költségvetési politikáját, a folyamatosan csökkenő államháztartási hiányt, valamint a kormánynak a szociális partnerekkel aláírt hat éves adócsökkentési és béremelési megállapodást is. Mindez azt jelenti, hogy 2017-ben és 2018-ban is lendületesebb, erőteljesebb gazdasági növekedés alakulhat ki - tette hozzá a miniszter.

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu