Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Félmilliárdos fejlesztéssel modernizál a Berkemann

2021. április 18. 07:00
Félmilliárdos fejlesztéssel modernizál a Berkemann

Magyarország egyik kedvenc orvostechnikai tanúsítású cipőit készítő vállalata, a Berkemann Magyarország Bt. 563 millió forintos beruházást hajt végre, amelyet a kormány is támogat 282 millió forinttal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint. 

A vállalati munkahelyteremtő támogatásoknak köszönhetően a kormány jelentős mennyiségű támogatást tud nyújtani a bővítésekre. A Berkemann kiskunfélegyházi üzemének fejlesztéseihez is így tudtak adni 282 millió forintot. A teljes beruházás 563 millió forint. 

 

A vállalati támogatási programokban országszerte eddig 1434 vállalat vett részt a külügyminiszter tájékoztatása szerint. A Berkemann 270 munkahelyet tett biztossá beruházásával. A beruházásösztönzési program során 32 milliárd forintot osztottak ki eddig 67 megyei fejlesztésre. 

 

A cipőgyártás

 

Berkemann több üzemét fejleszti. A cégvezető, Balla Csaba elmondása szerint megújul a kiskunfélegyházi, a móricgáti és a martfűi üzem is. Bővítik a gyártócsarnokot, vásárolnak pár automata bőrdigitalizáló- és bőrszabászgépet. A modernizációs folyamatok ezzel nem állnak meg, speciális cipőipari gépeket újítanak meg szoftverfejlesztéssel.  

 

Gondolnak a fenntarthatósági szempontokra is, napelemparkot telepítenek a félegyházi és a móricgáti telephelyükre. Nemcsak környezetbarát, hanem takarékos lépés is. Hatékonyabban működhetnek majd úgy, hogy költségeiket csökkentik.  

 

Berkemann Magyarország Bt. a német vállalat magyar képviselője, a kiskunfélegyházi gyárat Magyarország egyik legnagyobb cipőipari üzemeként tartják számon. Gerincbarát cipőik magas minőséget képviselnek, az egészségügyi lábbelik egyik legjobb verziói. Kényelmes, emellett az esztétikumra és a divatra is odafigyelnek a készítők. 1997 óta minden pár cipőt Kiskunfélegyházán gyártanak. 

    

 

M. A.  

Forrás és fotó: MTI/ Újvári Sándor 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu