Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.10.01. - Sunday, Malvin napja van.

Belföldi hírek

Fellegi Tamás már Washingtonban tárgyal a 'védelmi hálóról'

2012. January 10. 10:45
Fellegi Tamás már Washingtonban tárgyal a 'védelmi hálóról'

Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter megbeszéléseket kezdett hétfőn Washingtonban a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF) a washingtoni magyar nagykövetség tájékoztatása szerint.
A Washingtonba utazott delegáció tagja Karvalits Ferenc, az MNB alelnöke és Pleschinger Gyula, az NGM államtitkára is.  A Magyarország és a nemzetközi pénzügyi szervezetek közötti tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a hét során több alkalommal találkozik az IMF vezetőivel, és csütörtökön találkozik Christine Lagarde IMF- főigazgatóval is.

IMF

Fellegi Tamás a hét során több alkalommal találkozik az IMF vezetőivel, és csütörtökön találkozik Christine Lagarde IMF- főigazgatóval is"Határozott kormányzati szándék az egyeztetéseket követően egy gyors megállapodás elérése, amely hozzájárul a piaci bizalom helyreállításához. Az ország piaci finanszírozásának biztosításához a nemzetközi pénzügyi szervezetek hitelei által kínált védőhálót biztosító konstrukcióra van szükség" - hangsúlyozza a washingtoni nagykövetség közleménye.

Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelök: "Mi az IMF-től egy védelmi hálót várunk"

 


"Az IMF-től egy védelmi hálót várunk. Az ország működéséhez szükséges pénzt a piacokról akarjuk megszerezni, de világos jelzést akarunk adni nekik, hogy Magyarország az elérhető források beszűkülése, az euróválság jelentős elhúzódása esetén is rendelkezik azokkal a forrásokkal, amelyek a biztonságos működéshez és a növekedéshez szükségesek" - mondta korábban ezzel kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök.


MTI/MCOnet

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu