Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Fellegi Tamás: Magyarországnak működőtőke-befektetésekre van szüksége

2011. August 09. 09:57
Fellegi Tamás: Magyarországnak működőtőke-befektetésekre van szüksége
Kutatás-fejlesztési együttműködésről, a kritikus infrastruktúrák védelmének informatikai hátteréről és energetikai kérdésekről tárgyalt július végén Izraelben Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) honlapján megjelent közleményben.
A tárcavezető izraeli hivatalos útján miniszterekkel tárgyalt, és több nemzetközi jelentőségű izraeli informatikai, kutatás-fejlesztési és energetikai vállalat és szervezet tevékenységéről is informálódott. Az útja során több jelentős befektetői csoport vezetőjével is találkozott.

A közlemény szerint Fellegi Tamás Shalom Simhon ipari, kereskedelmi és munkaügyi miniszterrel az első közös ipari kutatás-fejlesztési (k+f) együttműködési pályázat kapcsán megállapodott abban, hogy az izraeli partner pályázatértékelési eljárásának lezárása után a magyar oldali pályázatkezelési lépések késedelem nélkül megtörténnek. A külön-külön értékelt pályázatokról várhatóan szeptemberben hozza meg a végleges döntést a közös bizottság.
A közleményben felhívják arra a figyelmet, hogy a miniszterek egyetértettek abban, hogy fontos ösztönözni a magyar kutatók aktívabb bekapcsolódását a dinamikus és gyakorlatorientált izraeli k+f világba. A tárgyaláson egyeztettek a technológiai inkubátorok hálózatáról és annak magyarországi bevezetésének lehetőségéről, amely elősegítheti a technológiára specializált külföldi kockázatitőke-alapok bevonását.
Fellegi Tamás külön kiemelte annak szükségességét, hogy működőtőke-befektetések érkezzenek Magyarországra, amelyek gazdasági növekedést és munkahelyteremtést eredményezhetnek - olvasható a közleményben.

Dan Meridor miniszterelnök-helyettessel, hírszerzési és atomenergia-ügyi miniszterrel a két ország közötti politikai és gazdasági együttműködés aktuális kérdéseiről tárgyalt a tárca vezetője. Megvitatták a kritikus infrastruktúrák védelmének izraeli tapasztalatait is, mivel azok megismerése segítheti a magyarországi struktúra eredményes kialakítását.
A magyar kormány egy olyan egységes normarendszer megalkotására készül, amely a biztonság garantálása mellett lehetővé teszi a létrejövő intézményrendszer alkalmazkodását a folyamatosan változó kockázati környezethez - hangsúlyozza az NFM.

A magyar fejlesztési tárca vezetője, Israel Katz közlekedési és közlekedésbiztonsági miniszterrel a kétoldalú légügyi kapcsolatokról, Moshe Kahlon távközlési miniszterrel a kritikus infrastruktúra-védelem távközlési aspektusairól, Uzi Landau nemzeti infrastrukturális miniszterrel pedig a közel-keleti térség új földgázlelőhelyeiről folytatott megbeszélést.
Az energiapolitikáért és a klímaügyekért felelős miniszterekkel Fellegi Tamás megosztotta az európai uniós elnökség alatt szerzett magyar tapasztalatokat. A felek megállapodtak abban, hogy megvizsgálják a hosszú távú együttműködés lehetőségeit - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) honlapján megjelent közleményben. (T.A)

 

forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu