Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Feljelentés a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok privatizációjával kapcsolatban

2011. May 19. 11:12
Feljelentés a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok privatizációjával kapcsolatban
A privatizáció során közel egymilliárd forintos vagyonvesztés érhette az államot - mondta az elszámoltatási kormánybiztos.
Újabb feljelentést tesz Budai Gyula, ezúttal a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. hét éve történt eladása miatt. Az elszámoltatási kormánybiztos 180 perc című műsorunkban elmondta, szerinte közel egymilliárd forintos vagyonvesztés érhette az államot az ügylet során.

Budai Gyula

Budai Gyula feljelentést tett a a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok privatizációjával kapcsolatban

A cég vezetői és dolgozói, akik részt vettek a magánosításban, korábban már reagáltak Budai vádjaira, és azt állították, hogy a privatizáció lebonyolítása megfelelt a hatályos törvényi rendelkezéseknek és a privatizációs szerződés előírásainak, ám az elszámoltatási biztos a Magyar Rádió reggeli műsorában kitartott korábbi állításai mellett, és szerinte azokat a rendőrségnek átadott mintegy hatkötetnyi privatizációs irat is igazolja majd.

Budai szerint a ménesbirtok esetében ugyanaz történt, ugyanazon elvek mentén történt a privatizáció, mint a Hód-Mezőgazda Rt.-nél, ahol az elszámoltatási kormánybiztos szerint az ügylet miatt több mint egymilliárd forintoskárt okozott a magyar államnak. Ebben az ügyben Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester és Budai Gyulamég februárban tett feljelentést.

 

Forrás: mr1-kossuth.hu

-BÁ-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu