Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Felértékelődik a mezőgazdaság

2018. March 04. 08:31
Felértékelődik a mezőgazdaság

Fazekas Sándor egy konferencia alkalmából a szakmák presztizsének visszaállításáról, a szakmunkások megbecsüléséről, a biztosabb megélhetést nyújtó bérekről, az egységes agrárszakképző hálózat további fejlesztésének szükségességéről beszélt.

A földművelésügyi miniszter kijelentette, hogy a 2010 óta tartó kormányzati intézkedéseknek és a gazdák erőfeszítésének eredményeképpen folyamatosan erősödik az ágazat, az agrárium növekedése az első három között van az unióban. Mára 70 ezerrel többen dolgoznak a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban, mint hét évvel ezelőtt. A korszerű tudással rendelkező mezőgazdasági szakmunkások keresettek a munkaerőpiacon, de a szakképzés további korszerűsítésére van szükség az agrárdigitalizáció miatt - fejtette ki Fazekas Sándor.

 

Felértékelődik a mezőgazdaság

A szakképzés további korszerűsítésére van szükség az agrárdigitalizáció miatt

 

A szakmák iránti megnövekedett érdeklődés és a szakmai tudás felértékelődése is hozzájárult a képzés fejlesztéséhez. Az utóbbi években 15 új szakkal bővült a mezőgazdasági képzések köre, miközben a gyermeklétszám stabil, az agrárszakképző intézményekben egyre többen tanulnak. A további ágazati fejlesztések eredményeképp remélhetően minél több fiatal lát majd vonzó életpályát a mezőgazdaságban – fogalmazott a miniszter.

 

FM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu