Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Fejlődik a magyar digitális infrastruktúra

2024. May 14. 11:49
Fejlődik a magyar digitális infrastruktúra

A magyar kormány is egyre többet foglalkozik a digitalizációval és a mesterséges intelligenciával.

 
Az új technológiai forradalom egyre jobban átalakítja a vállalkozások működését, egészen a gyártásoktól a szolgáltatásokig, ebből a fejlődésből pedig Magyarország nem maradhat le a versenytársak mögött.
 
A digitalizáció és a mesterséges intelligencia által kínált lehetőségek rendíkvül sokszínűek és átfogóak. Az automatizáció, az adatelemzés és az okos rendszerek fejlesztése hatékonyabbá, valamint produktívabbá teheti a jövőben a vállalkozásokat.
 
Magyarország a digitális átalakulás útján
 
Az ilyesfajta innovációk eredményeképp csökkennek a költségek és javul az üzleti folyamatok hatékonysága is, ez pedig Magyarország gazdasági versenyképességének szempontjából elengedhetetlen lesz. 
 
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közleménye alapján a hazai digitális infrastruktúra jó alapokon áll, ez pedig megfelelő erőforrást biztosít ahhoz, hogy egyre több szektor átalakuljon és digitális útra térjen. 
 
A digitális átalakuláshoz a magyar kormány is asszisztálni fog és támogatni fogják az olyan pályázatok létrejöttét, amelyek segítik a cégek számára bevezetni a mesterséges intelligenciát és a csúcstechnológiát.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu