Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Belföldi hírek

Fejlődik a hazai autóipar

2022. július 21. 20:58
Fejlődik a hazai autóipar

Magyarországon nagyot lépett előre a járműipar az előző években.

Átadták Vácon a NICE LMS nagyberuházását. A dél-koreai nagyvállalat jelentős összegben hajtott végre zöldmezős beruházást a Pest megyei városban. Az akkumulátor ipari beszállító vállalat új üzemet hozott létre Vácon, amellyel legalább 60 új munkavállalót tudnak a céghez felvenni.

 

A beruházás azt is jelzi, hogy Magyarország nagyot lépett előre világszinten a járműiparban, hiszen több nagyvállalat is hazánkat választja következő fejlesztéseinek helyszínéül. Magyarországon az autóipar immáron a gazdaság egyik legerősebb ágazata.

 

Szárnyalópályán a hazai járműipar

 

A NICE LSM több mint 5 milliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket Vácon, a beruházáshoz pedig a magyar kormány is hozzájárult. A kormány közel 470 milliós támogatást nyújtott a cégnek a projekt sikeres kivitelezéséhez.

 

Az új projekt eredményeképp hazánk már globálisan tekintve a harmadik legjelentősebb elektromos akkumulátorgyártó nemzet. Sőt, a mostani kapacitás, amely éves szinten 50 gigawattóra, várhatóan megtriplázódik 2025-re. Ezzel tovább erősödhet Magyarország autóipari teljesítménye és az ország gazdasága.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu