Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Fejlesztési lehetőségeket hoz az önkormányzati kerettörvény

2012. March 28. 10:51
Fejlesztési lehetőségeket hoz az önkormányzati kerettörvény
Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerint az önkormányzatoknak biztosabb lesz a gazdálkodásuk, a járási rendszer megteremtése pedig olyan fejlesztési lehetőségeket és irányokat mutat a kistelepüléseknek, amelyekre eddig nem volt gyakorlat.

Az államtitkár szerint számos pozitív változást, így biztosabb gazdálkodást és fejlesztési lehetőségeket hozhat a kistelepülések számára a jövőre életbe lépő önkormányzati kerettörvény. A helyhatóságok számára  ugyanis eddig nagy pénzügyi áldozatvállalást jelentett például az oktatási rendszer fenntartása, ennek a feladatnak az ellátását azonban az önkormányzati törvény révén az állam szervezi majd.

Tyukod beruházás

A több mint 300 milliós beruházáshoz 290 millió forintos uniós támogatást vett igénybe Tyukod


Mindezt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tyukodon mondta Tállai András, egy olyan projekt átadóján, amelynek segítségével ehetőség nyílt a 300 adagos iskolai konyha felújítására, illetve egy új, 120 férőhelyes ebédlő megépítésére is. A több mint 300 milliós beruházáshoz 290 millió forintos uniós támogatást vett igénybe a község, a fennmaradó saját erő egy részét pedig az EU önerő alapból finanszírozta a település önkormányzata.MTI/ MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu