Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.29. - csütörtök, Mihály napja van.

Belföldi hírek

Fejlesztési iroda nyílt Budapesten

2022. augusztus 29. 19:59
Fejlesztési iroda nyílt Budapesten

Egy német vállalkozás új irodát létesített a Budapesten. A magyar fővárosban a céges munkafolyamatok fejlesztésével foglalkozik majd a cég.

Újabb külföldi vállalatcsoport jelent meg Budapesten, ugyanis új irodát nyitott a magyar fővárosban a német Balluff cégcsoport. A cég családi kezekben van és korábban már Veszprémben, valamint Csetényben is nyitottak már irodákat.

 

A budapesti helyszínen leginkább a fejlesztésekre fog összpontosítani a cégcsoport, ezért főleg magasan képzett munkaerőt keresnek. A terjeszkedés mellett még 2021-ben döntött a német cég, amelynek köszönhetően egyébként új tevékenységeket is indíthatnak világszerte.

 

A német vállalat hosszútávon tervez hazánkban

 

A beruházáshoz a magyar kormány a tavalyi évben több mint félmilliárd forintos támogatást nyújtott, amelyből több 10 fejlesztőmérnököt tudtak felvenni teljes munkaidőben, valamint a korábbi dolgozóikat is megtarthatták.

 

A Balluff német cégcsoport az automatizáció világában mozog és 30 éve ők voltak az egyik első német beruházók hazánkban. A vállalat azóta már egy magyar leányvállalatot is létrehozott, amely ma a Balluff Elektronika Kft. néven működik.

 

Hazánkban közel 1000 alkalmazottal rendelkeznek, a budapesti bővülés eredményeképp pedig ez a szám a következő években tovább nőhet. A cég közleményben tudatta, hogy a jövőben is fontos partnere lesz a magyar leányvállalat, hiszen az automatizáláshoz szükséges termékek gyártása főleg ide koncentrálódik majd.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu