Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.18. - vasárnap, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Fehérorosz beruházásokban vehetnek részt magyar cégek

2015. április 30. 10:58
Fehérorosz beruházásokban vehetnek részt magyar cégek

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Fehéroroszországban, Minszkben tárgyalt Andrej Kobjakov miniszterelnökkel és Vladzimir Makej külügyminiszterrel, akikkel egy ötpontos akciótervben állapodtak meg.


Szijjártó Péter elmondta: A Magyarország és Fehéroroszország közötti kereskedelmi forgalom tavaly 12 százalékkal, 280 millió dollárra emelkedett, és a cél, hogy ez a következő években tovább növekedjen. Ennek érdekében tárgyalópartnereivel ötpontos akciótervet dolgoztak ki. Ennek első pontja, hogy még idén megkötik a vállalatok biztonságát szolgáló beruházásvédelmi megállapodást. Második lépésként a magyar Eximbank és a Fehérorosz Fejlesztési Bank közösen létrehozott egy 10 millió dolláros hitelkeretet.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Fehéroroszországban Andrej Kobjakov miniszterelnökkel és Vladzimir Makej külügyminiszterrel, 

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Fehéroroszországban, Minszkben tárgyalt Andrej Kobjakov miniszterelnökkel és Vladzimir Makej külügyminiszterrel

 

 


Az akcióterv harmadik pontja arról szól, hogy a magyar kormány támogatja a fehérorosz építőipari beruházásokban való magyar részvételt. Elsősorban sportcélú beruházásokról van szó, köztük a fehéroroszországi nemzeti stadion megépítéséről.Az akcióterv negyedik pontja szerint a fehérorosz mezőgazdasági befektetési projektekben is szívesen látnak magyar vállalatokat. Ötödik pontként egy ösztöndíjprogram elindításában állapodtak meg, amelynek keretében szeptembertől 50 fehérorosz hallgató kezdheti meg tanulmányait magyar egyetemeken.

 

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu