Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Fehéredik az albérleti piac

2018. January 05. 13:35
Fehéredik az albérleti piac

Az ingatlan.com szakértője szerint az idén bevezetett intézkedésekkel tovább fehéredhet az albérleti piac, és nőhetnek az adóbevételek.

Balogh László gazdasági szakértő elmondta, jelentős változás, hogy a lakásukat bérbe adóknak az ingatlankiadásból származó és 1 millió forintot meghaladó jövedelem után 2018-ban már nem kell a 14 százalékos egészségügyi hozzájárulást  megfizetniük, csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót. Továbbá már három ingatlan után lehet választani a tételes átalányadózást, ami évente 38 400 forintot jelent minden kiadott lakás után.

 

Az új intézkedésekkel fehéredhet az albérleti piac

Idén akár 15-20 ezer új lakást is átadhatnak, ami a kiadó lakáspiacon szinte azonnal megjelenik

 

Hozzátette, hogy ez azonban nem jelenti azt, hogy csökkennek majd az albérletek árai. A bérleti díjak emelkedését meggátolhatja a szakértő szerint, hogy idén akár 15-20 ezer új lakást is átadhatnak, ami a kiadó lakáspiacon szinte azonnal megjelenik. Ha nő a kiadó lakások kínálata, az az árak emelkedését meggátolhatja, vagy adott esetben csökkentheti - vélekedett.  Idén a munkáltató által adható adómentes lakhatási támogatás is emelkedik: míg 2017-ben az alkalmazottak a minimálbér 40 százalékát kaphatták támogatásként, 2018-tól ez az összeg elérheti a minimálbér 60 százalékát. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu