Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Belföldi hírek

Fazekas Sándor nyitotta meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara agrárexport konferenciasorozatát

2015. April 10. 10:00
Fazekas Sándor nyitotta meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara agrárexport konferenciasorozatát

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter előadást tartott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) által szervezett „A siker kapujában - a hazai agrárium lehetőségei a külföldi piacokon” rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóján.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter előadást tartott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) által szervezett A siker kapujában - a hazai agrárium lehetőségei a külföldi piacokon rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóján.
Fazekas Sándor Sümegen történelmi rekordnak nevezte, hogy a magyar mezőgazdaság az elmúlt négy évben 42 százalékkal növelte kibocsátását.  A magyar mezőgazdaság növekedési pályára állt és ez a tendencia várhatóan folytatódik – jelentette ki a földművelésügyi miniszter. Hozzátette: Fontos, hogy a hungarikumok és funkcionális élelmiszerek vonatkozásában bővüljön a választék és emellett minél több külső piacot is meg kell találni.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke elmondta: a kamara célja, hogy naprakész és pontos információhoz juttassa a tagjait, ezt szolgálja a sümegi fórum is, ahol az érintettek a mezőgazdasági export új feltételeit ismerhetik meg. Hozzátette: az élelmiszerek áfájának csökkentését kiemelt jelentőségűnek tartja.

Kupcsok Lajos, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy júniusban indítják útjára a Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózatot, hogy a potenciális exportáló vállalkozásokat piaci lehetőségekhez segítsék.

 

MTI/MCOnet

Fotó: Pelsőczy Csaba

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu