Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Belföldi hírek

Fazekas Sándor miniszter nyitotta meg a 2014-es Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét

2014. June 12. 19:18
Fazekas Sándor miniszter nyitotta meg a 2014-es Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét

 

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter mondott köszöntőt a „Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé” nyitónapján, 2014.június 12-én.

 

 

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megnyitó beszéde

 

Az ország legnagyobb sörfesztiválja és egyetlen csülökparádéja vette kezdetét Békéscsabán. Csütörtök délután civil szervezetek csülökpörkölt főző versenyével indult a program, majd a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezett az első söröshordó, melynek megcsapolását követte a hivatalos megnyitó Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter részvételével.

 

 Fazekas Sándor miniszter, Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Fazekas Sándor nyitotta meg a „Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét”

 

A Csabai Sörfesztivál és csülökparádén a magyar gasztronómia legváltozatosabb kínálata található meg: a magyar élelmiszerek színe-java, csülkös ételek, valamint nagyon finom kézműves sörök, borkiválóságok, pálinkakülönlegességek várják az ideérkezőket - mondta köszöntőjében Fazekas Sándor. A miniszter hozzátette: határon innen és túlról is felvonulnak hungarikumaink. Erdélyből, Délvidékről, Felvidékről érkeztek nemzettársaink és elhozták azt, amire ők is büszkék. "Bízom benne, hogy a program szórakoztató és emlékezetes lesz" - nyitotta meg hivatalosan is a fesztivált Fazekas Sándor.  

 

 

Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke

 

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, rendezvény, Békéscsaba

 

Az égből érkezett a söröshordó a „Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén”

 

Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke beszédében jelentette be, hogy a Békés Megyei értéktár Bizottság a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét hivatalosan is megyei értékké nyilvánította. Emellett úgy ítélte meg, hogy turizmus-vendéglátás kategóriában az ország egyik olyan kiemelkedő fesztiválja, amely méltó lehet a magyar érték megszerzésére is.

 

 

Prohászka Béla, a rendezvény gasztronómiai házigazdája

 

Prohászka Béla, a rendezvény gasztronómiai házigazdája elmondta: közel 100 féle csapoltsör, ropogós csülök és mindenféle fantasztikus íz várja a kilátogató vendégeket. Emlékeztetett, minden napra jut egy kis párbaj is, főzőverseny formájában. Kiemelte, három díszvendége is lesz a fesztiválnak: a Karcagi Birkapörkölt Főző Egysület, a Kondorosi Betyárnapok és a Szarvasi Szilvafesztivál.

 

 

 

Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója

 

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, koncert, rendezvény

 

Esténként jobbnál jobb koncerteken szórakozhatunk a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén

 

Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója a megnyitón emlékeztetett: 12 színházi előadással - musical összeálításokkal, gyermekelőadásokkal,  operett összeállításokkal - szórakoztatják a nagyérdeműt a fesztivál ideje alatt. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke hozzátette: a magyar agráriumnak szüksége van az ilyen seregszemlékre, amelyek nagyszerű nemzeti termékeinket propagálják és kiemelik gazdálkodóink messze földön híres szorgalmát, kiváló agrárszakembereink szaktudását.

 

 

 

Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke

 

 

Bora Imre házigazdaként köszöntötte a vendégeket, valamint Babák Mihály, Szarvas város polgármestere is üdvözölte a megjelenteket. Az este a Csík zenekar, az Edda Művek és a Mystery Gang élő koncertjével folytatódik. Vasárnapig tegát 100 féle sört kóstolhatunk meg, részt vehetünk több csülökpörkölt főző versenyen, megismerhetjük hungarikumainkat és esténként jobbnál jobb koncerteken szórakozhatunk Békéscsabán.

 

 

 

mconet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu