Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.14. - Sunday, Tibor napja van.

Belföldi hírek

Fazekas Sándor: A magyar mezőgazdaságnak elsősorban a magyar vásárlók számára kell termelnie

2015. September 28. 10:55
Fazekas Sándor: A magyar mezőgazdaságnak elsősorban a magyar vásárlók számára kell termelnie

Az ötnapos Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) értékelte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a vasárnapi zárórendezvényen.

 

Fazekas Sándor: Egyre nagyobb az igény a helyi termékek iránt

 

 

Igazi sikertörténetnek nevezte a tárcavezető a 77.OMÉK-et, amelyen a tájegységek, régiók bemutatkozása azért volt fontos, mert a helyi ízeket, termékeket egyre inkább keresik, igénylik. Hozzátette: ma már igen jelentős piaca van a helyben készült jó minőségű kézműves élelmiszereknek, például pálinkáknak, boroknak, sajtoknak, biotermékeknek. Beszédében arra is kitért:  a magyar mezőgazdaságnak és élelmiszeriparnak elsősorban a magyar vásárlók számára kell termelnie, fontos azonban, hogy a kemény paci versenyben az agrár- és élelmiszeripari termékek minden piacon jól értékesíthetők legyenek.

 

 

A megnyitón Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az ágazat eredményeinek növekedését méltatta

 Faragó Péter, az OMÉK-et szervező Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója azt emelte ki: a turizmus számára az agrárium stabil, egyedi és mással nem pótolható alapot biztosít, az agrárium számára pedig a turizmus új piacokat és kitörési pontot nyújt. Idén szeptember 23-27. között ismét Budapesten, a Hungexpón gyűlt össze az agrárium színe-java, az ország legnagyobb és legelismertebb mezőgazdasági seregszemléjén, az OMÉK-on.  Öt napra a Hungexpo területére sűrítették Magyarországot, hogy a gasztronómia, a magyar tájak és a hazai kultúra segítségével a látogatók élményeken keresztül ismerjék meg hazánkat.MTI/Fidesz/MCOnet

Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu