Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Belföldi hírek

Fazekas Sándor a készülő új vadgazdálkodási törvényről

2015. July 14. 11:09
Fazekas Sándor a készülő új vadgazdálkodási törvényről

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszt tájékoztatása szerint  már ősszel tárgyalhat az Országgyűlés az új vadgazdálkodási törvényről.

Az új törvény koncepciója szavai szerint az Országos Magyar Vadászati Védegylet, az országos Magyar Vadászkamara, és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara javaslatai alapján készült, figyelembe véve a gazdálkodók és a szakmában dolgozók véleményét.  miniszter aláhúzta: az új elképzelés megtartja a régi jogszabály pozitívumait. A koncepció legfontosabb új eleme a tájegységi vadgazdálkodási szemlélet.  A fenntarthatóság mellett célkitűzés a hagyományos magyar vadászati kultúra megtartása és támogatása, ami nemzeti érték.

 

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke

 


Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke is beszélt a készülő  új vadgazdálkodási törvényről

 Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke jelezte: a NAK mintegy 12 ezer tagja végzi az erdő- és vadgazdálkodási területen mindennapi tevékenységét.  Kiemelte: a NAK stratégiai partnere a vadászkamara, a két szervezet sok esetben együtt véleményezte az új törvény koncepcióját. Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetégének (Magosz) elnöke, az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta: a párbeszéd hozzájárult ahhoz, hogy olyan törvény szülessen, amely  többek között lehetőséget teremt a magyar vadállomány minőségi javítására.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu