Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.07. - kedd, Appolónia napja van.

Belföldi hírek

Ezt nem lehet megúszni

2009. szeptember 03. 00:20
Ezt nem lehet megúszni
Nem lehet megúszni azt, amit a ceglédberceli és albertirsai, illetve a sukorói ingatlanok cseréjével kapcsolatban műveltek a vagyonkezelő vezetői, a vagyongazdálkodási tanács tagjai, és az ehhez kellő hátteret adó a korábbi miniszterelnök, a jelenlegi miniszterelnök, a korábbi pénzügyminiszter és az elcsapott, de a vagyongazdálkodási tanácsnak tagja maradt vezérigazgató - jelentette ki Balsai István.
Tizenhárom oldalnyi a bűnlajstrom - utalt az ÁSZ által feltárt törvénysértésekre a Fidesz képviselője. Balsai István hozzátette: az állam nevében eljáró vagyonkezelő a ceglédberceli és albertirsai ingatlanokat a tényleges érték hússzorosáért vásárolta meg - miközben az autópálya beruházáshoz mindössze tíz hektár megvétele lett volna indokolt. A sukorói csereingatlant ellenben mélyen nyomott áron adták a "kölcsönös csere révén" a jelenlegi befektető vezetőjének számító izraeli állampolgár tulajdonába.

balsai2_430_191_2009090301639_273.jpg

Balsai István, a Fidesz szakpolitikusa

Az ÁSZ szakvéleménye négy okból tekinti semmisnek a szerződést - hangsúlyozta Balsai István. Az ügyészség büntetőeljárásokat kezdeményezett közokirat-hamisítás miatt - melyben a vádirat benyújtásra került. A Központi Nyomozó Főügyészség a ceglédberceli és albertirsai ingatlanok vételára ügyében folytat vizsgálatot a tekintetben, hogy történt-e hűtlen kezelés.

A mai napon megtartott Állami Számvevőszéki összefoglaló felhívja az arra illetékesek figyelmét arra, hogy a semmis szerződés alapján senki semmilyen jogot nem eredeztethet. Ebből kifolyólag az ügyészségnek módja és lehetősége van arra, hogy a semmis szerződés bírói megállapítását kérje, tehát mindent úgy kell tekinteni, mintha semmi sem történt volna. A nemzeti földalap így visszakapja azokat az ingatlanokat, amiket elkótyavetyéltek - jelentette ki az Antall-kormány volt igazságügy-minisztere.

Az ÁSZ jelentése azt javasolja a pénzügy-miniszernek, hogy vonja le a szükséges következtetéseket: tegye meg a személyes felelősségre vonást - hívta fel a figyelmet a Fidesz képviselője.

Az egyértelmű jogsértések és bűncselekmények felelősségre vonást fognak eredményezni. A következő kormánynak időbeli kötöttség nélkül módja lesz az eredeti állapot helyreállítani, a felelősséget megállapítani mind fegyelemi, mind politikai, mind büntetőjogi értelemben.

Fölháborító, amit a nemzeti vagyonkezelő művelt az elmúlt évben - zárta sajtótájékoztatóját Balsai István.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu