Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Exportképesek a magyar kkv-k

2018. March 20. 12:26
Exportképesek a magyar kkv-k

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara külgazdasági évnyitó konferenciáján arról beszélt, hogy többszörösére nőtt 2014 és 2018 között az exportképes magyar kis- és középvállalkozások száma.

Hangsúlyozta, a magyar kormány eredményesen segíti a kkv-k külpiacra jutását. Az Eximbank adatai alapján az árbevétel legalább 10 százalékát külpiacon szerző exportképes magyar vállalatok száma a 2014-es 2 ezerről 10-12 ezerre nőtt - tette hozzá. Magyar Levente szerint a kedvező folyamat ellenére az exportképes magyar vállalkozások száma még mindig elmarad az európai uniós tagállamokban egy főre jutó mutatótól.

 

Többszörösére nőtt négy év alatt az exportképes magyar kkv-k száma

Többszörösére nőtt 2014 és 2018 között az exportképes magyar kis- és középvállalkozások száma

 

Hangsúlyozta, hogy tovább kell erősíteni a kárpát-medencei jelenlétet, ennek érdekében az elmúlt években több ezer kárpát-medencei határon túli magyar vállalattal alakítottak ki kapcsolatot a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével, és ezt a kört szeretnék bővíteni nem magyar nemzetiségű cégek bevonásával. Parragh László, az MKIK elnöke bejelentette, hogy a kelet-európai térségben elsőként az MKIK 2018-ban Budapesten rendezi meg az fiatal szakemberek európai bajnokságát, az EuroSkills versenyt. A kamara erős versenyben Norvégia előtt szerezte meg a 2018. évi EuroSkills rendezési jogát - tette hozzá.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu