Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Évtizedes csúcson a hazai gumiabroncs piac

2021. augusztus 15. 13:00
Évtizedes csúcson a hazai gumiabroncs piac

Egy évtizede nem volt tapasztalható ekkora növekedés Magyarországon a gumiabroncsok értékesítési volumenében.

Komoly fellendülésről számolt be a Continental Hungaria Kft. a személygépjármű-gumiabroncs piacán. A cég közleménye szerint az elmúlt évtized legnagyobb értékesítési volumene volt tapasztalható a piacon az első 6 hónapban Magyarországon.

 

A Continental Hungaria Kft. összesen hét gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi központtal és egy mesterséges intelligencia fejlesztési központtal rendelkezik Magyarországon. A cég több mint 8000 munkavállalót foglalkoztat belföldön.

 

A közlemény szerint 2021 első fél évében 14,5%-os fellendülés volt tapasztalható a gyártói oldalon a 2020-as első félévhez képest. Ez a számadat jelentős ugrásnak számít főleg, hogy tavaly 7%-kal csökkent a gyártói értékesítési bevétel a piacon.

 

Főleg a személygépjármű-gumiabroncs piacon volt fellendülés az első 6 hónapban

 

A cég Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központja mellett a globális Önvezető Mobilitás és Biztonsági tevékenységével is jelen van hazánkban, így Magyarország is részt vesz a biztonságos, balesetek nélküli jövő kialakításában.

 

A Continental Budapesten, Debrecenben, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán, valamint Budaörsön rendelkezik gyárakkal és fejlesztési központokkal hazánkban.

 

Forrás: MTI, Continental

CS.SZ.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu