Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Évtizedek óta nem volt ennyi fejlesztés az iskolákban

2018. August 23. 14:42
Évtizedek óta nem volt ennyi fejlesztés az iskolákban

Bódis József, oktatásért felelős államtitkár az intézményvezetői kinevezések átadásán hangsúlyozta: az elmúlt harminc évben nem volt Magyarországon olyan volumenű iskolafejlesztés, mint a mostani.

Bódis József a fejlesztések között említette, hogy az elmúlt években 26 milliárd forintot fordított a kormány európai uniós és költségvetési forrásokból a szélessávú internet kiépítésére az iskolákban. A Klebelsberg Központ pedig az idén 45 ezer laptopot és 24 ezer tabletet szerzett be, valamint vásárolnak ötezer projektor és háromezer interaktív táblát is. Több mint 500 iskolában tartanak jelenleg felújítások, bővítések, épülnek tornatermek és tanuszodák, a fejlesztések pedig csaknem 200 ezer általános és középiskolás diákot érintenek - tette hozzá az államtitkár.

 

Harminc éve nem volt ennyi fejlesztés az iskolákban

Idén 45 ezer laptopot és 24 ezer tabletet szerzett be Klebelsberg Központ

 

Bódis József kiemelte, közös, összehangolt munkára van szükség az eredményekhez, ezért azt kérte, hogy az igazgatók a szaktudásukkal, elhivatottságukkal és energiájukkal járuljanak hozzá ahhoz, hogy a gyerekek a lehető legnagyobb tudással készülhessenek fel a minőségi életre. Az államtitkár fenntartói részről azt ígérte, hogy minden szabályozási segítséget és forrást igyekeznek megadni, amelyre az intézményvezetőknek szükségük lehet. Kitért arra is, hogy elkészült az új Nemzeti alaptanterv munkaváltozata, és "nagyon szép anyag" született, a végső változat azonban függ a pedagógusok visszajelzésétől is, mivel az anyagot társadalmi vitára bocsátják majd.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu