Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Belföldi hírek

Évi 2,3 milliárd forint a Budapest-Belgrád vasútvonal újjáépítésére

2016. November 19. 19:32
Évi 2,3 milliárd forint a Budapest-Belgrád vasútvonal újjáépítésére

Évi 2,3 milliárd forintot biztosít a kormány a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakasza újjáépítésének lebonyolításáért felelős kínai-magyar vegyesvállalat működtetéséhez.

A Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. a hónap elején alakult meg, a vegyesvállalatot a magyar vasúttársaság és a kijelölt kínai társaságok - China Railway International Corporation és a China Railway International - alapították 85 százalékos kínai és 15 százalékos magyar részvételi aránnyal. A magyar és kínai kormány tavaly novemberben egyezett meg a Budapest és Belgrád közötti 350 kilométeres szakasz emelt szintű vasúti összeköttetés biztosításában.

 

Budapest-Belgrád vasútvonal megépítésének megállapodása

Vang Hsziao-tao, a kínai nemzeti fejlesztési és reformbizottság alelnöke, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Dejan Trifunovic, a szerb építésügyi, közlekedési, infrastrukturális minisztérium államtitkára a megállapodás aláírtakor

 

A fejlesztésre kijelölt magyar szakasz a 150-es számú Budapest-Kelebia vasútvonal 166 kilométer hosszban. A közös vállalat feladata tenderek előkészítése és lefolytatása a tervező és kivitelező kiválasztására, a szerződések megkötése, valamint a megvalósításnál a projektmenedzsment és monitoring ellátása. A vegyesvállalat nem végezhet kivitelezési feladatokat, a tervező és fővállalkozó munkáját koordinálja majd, a független mérnök és európai uniós tanúsító szervezetek mellett.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu