Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.22. - szombat, Vince napja van.

Belföldi hírek

Éveken belül több ezer robot lesz Magyarországon

2022. január 10. 21:40
Éveken belül több ezer robot lesz Magyarországon

Újabb együttműködés indul belföldön a robotikai fejlesztések miatt.

Magyarországon éveken belül óriásit emelkedhet a robotok száma. Ezt várja az Enjoy Robotics Zrt. is, amely vállalat épp a napokban jelentette be, hogy egyetemi és ipari együttműködést kötött a Debreceni Egyetem műszaki karával, hogy minél eredményesebb robotikai fejlesztéseket indítsanak Magyarországon.

 

Az Enjoy Robotics és a felsőoktatási intézmény közös együttműködési megállapodásának célja, hogy egy globálisan is versenyképes magyar robotikai ipart hozzanak létre és fejlesszenek ki, felhasználva az oktatási intézmény kutatási tapasztalatait. Az összefogásnak köszönhetően egy olyan központot hoz létre a két fél, amely alkalmas lesz a magyar és európai igények alapján robotikai gyártásra és fejlesztésre.

 

Az együttműködés a magyar robotikai ipart teremti meg

 

Az egyetem közleménye szerint a robotok nem fogják elvenni az emberektől a munkát, csak a hiányzó munkaerőt pótolják azon területeken, ahol a legnagyobb a szükség erre. Ilyen terület például a vendéglátás és az egészségügy is. Az egyetem számos képzési területe vállal szerepet a közös munkában, hogy minél innovatívabb gondolkodásmódot tanúsítsanak.

 

Az Enjoy Robotics Zrt. már 3 éve megnyitotta az Enjoy Budapest robotkávézót, a cég szerint pedig éveken belül hatalmasat emelkedhet a Magyarországon használt robotok száma. A vállalat nagy tapasztalattal rendelkezik az iparágban, hiszen pincér-, nővér-, és kórházfertőtlenítő-robotot is kifejlesztettek már.

 

A magyar cég a szociális robotika iparágában tevékenykedik, ahol várhatóan sokszorosa lesz a fejlődési ütem, mint a hagyományos robotikai szektorban.

 

Forrás: MTI, Enjoy Robotics Zrt., DE
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu