Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Európának szoros és erős külső határvédelem kell - David Cameron Budapesten

2016. January 07. 18:56
Európának szoros és erős külső határvédelem kell - David Cameron Budapesten

Nagy-Britannia és Magyarország is működő Európát akar - mondta el David Cameron budapesti látogatásán. Nagy-Britanniának és Magyarországnak hasonló elképzelései vannak az EU-ról, működő Európát akarnak - mondta David Cameron brit miniszterelnök Budapesten, miután az Országházban tárgyalt magyar kollégájával, Orbán Viktorral. Nagy-Britanniában 2017-ben népszavazás lesz az EU-tagságról.

A brit kormányfő kiemelte a szubszidiaritás jelentőségét, és azt, hogy fair szabályok legyenek, egyenlő bánásmódban részesüljenek az eurózónán belüli és az azon kívüli tagállamok, továbbá, hogy tartsák tiszteletben a nemzetállamokat. David Cameron kijelentette: Nagy-Britanniának fontos, hogy egy megreformált Európai Unióban maradjon, és az EU-nak is fontos Nagy-Britannia, hiszen az országnak erős a gazdasága. Úgy vélte, lehetséges, hogy az Európai Tanács februári üléséig megoldást érhetnek el. Közölte: lehetnek olyan országok, amelyek mélyebb integrációt akarnak, de nem egy olyan unió kell, amely "elvesz tőlünk bizonyos dolgokat". Ugyanakkor a brit miniszterelnök hangsúlyozta egyebek mellett az egységes piac jelentőségét.Leszállt


David Cameron üdvözölte, hogy Magyarország növekedést ért el az utóbbi időben, és alacsony a munkanélküliség, továbbá hogy megbecsülik a brit befektetőket Magyarországon. Mindkét ország"lelkes" tagja a NATO-nak és az EU-nak - közölte. Mint mondta, jó tapasztalatokat szereztek az elmúlt években a magyar miniszterelnökkel folytatott együttműködésben, ami eredményes jövőt vetít előre, és más témákban is együttműködhetnek. Nem kell újabb tíz évet várni brit miniszterelnök budapesti látogatására - tette hozzá utalva arra, hogy legutóbb 2005-ben járt Magyarországon Nagy-Britannia kormányfője, Tony Blair.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu