Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Európai Unió 2015. - pár tízezer valódi menekült helyett egymillió migráns

2015. December 29. 05:52
Európai Unió 2015. - pár tízezer valódi menekült helyett egymillió migráns

Ha az uniós partnereink többsége kezdettől fogva egyetértett volna azzal, amit a magyar kormány gondol a bevándorlási hullám okozta helyzetről, "ma pár tízezer valódi menekült lenne Európában, nem pedig egymillió migráns" - jelentette ki Orbán Viktor a Magyar Időknek adott karácsonyi interjújában.

A migránsok beengedését "aligha kijavítható hibának" nevezte a kormányfő, aki a bevándorlási kvóta elutasítása kapcsán elvi kérdésként említette, "előfordulhat-e, hogy valaki Magyarországon kívülről azt mondhassa nekünk: márpedig nektek, magyaroknak együtt kell élnetek olyan emberekkel, akikkel amúgy nem akartok együtt élni". Itt is a nemzeti szuverenitásunkat védjük. Ha a magyar parlament úgy dönt, akkor majd befogadunk menekülteket, de azt semmiképpen nem hagyjuk, hogy Brüsszelből kvótarendszert erőltessenek ránk - jelentette ki.Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár az Európai Néppárt madridi kongresszusán 2015. október 23-án.


A bevándorlási folyamatot katalizáló német politikáról szólva kijelentette: a német kancellárra a német és az európai baloldal kényszeríti rá azt a migránspolitikát, amelyet jelenleg képviselni kénytelen. Hozzátette: ebben a kérdésben élesen különbözik ugyan a két kormány álláspontja, de "a szövetség fenntartható", mivel megvan a politikusokban a szándék, "hogy a kapcsolatokból megmentsék, amit lehet". Mint mondta, az elérhető felmérések szerint a bevándorlók nagy többsége baloldali szavazó lesz, "a baloldalra fog húzni, mert ott legalább nem kell szembesülnie a keresztény talapzattal. Egy idő után pedig, ha elegen lesznek, meg fogják szervezni a saját politikai érdekképviseleteiket, amelyek ugyanezen okokból a baloldallal működnek majd együtt."


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu