Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Európai színvonalon a baromfifeldolgozás

2018. August 28. 12:20
Európai színvonalon a baromfifeldolgozás

A Master Good Kft. 15 milliárd forintból növeli kisvárdai baromfifeldolgozó üzemének a kapacitását a HIPA támogatásával - közölte Bárány László, a Master Good Kft. ügyvezető igazgatója.

"Ezzel a beruházással a Master Good kisvárdai üzeme nem csak fel kerül az európai baromfifeldolgozók térképére, hanem a hat legnagyobb kapacitású üzem között lesz" - fogalmazott az ügyvezető. Bárány László hozzátette: a beruházás méltó lesz a hazai agrárfejlesztésekhe, mivel technológiai- és tudásintenzív fejlesztés lesz.

 

A kisvárdai üzem a hat legnagyobb kapacitású európai baromfifeldolgozó közé kerül

 

Szólt a munkavállalók béréről is, melyek a következő években százalékban kifejezve kétszámjegyű mértékben nőhet, és a 450 beszállító is biztos megélhetésre számíthat. Bárány László hangsúlyozta, hogy a baromfifeldolgozás a rendszerváltást követően is a magyar élelmiszeripar kiemelkedő ágazata maradt, sőt évente 5-7 százalékkal bővíteni is tudja kibocsátását.

 

Nemcsak kétkezi munkásokra, hanem jól képzett szakemberekre is szükség van

 

Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere a munkahelyteremtés és a jól képzett szakemberek fontosságáról beszélt. Köszönetet mondott a kormány kiemelt támogatásáért, majd hangsúlyozta: nemcsak kétkezi munkásokra, hanem jól képzett szakemberekre is szükség van, a Master Good beruházása pedig megteremti a fiatalok számára azokat a lehetőségeket, amelyek Kisvárda számára is fontosak.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu