Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Európai szintű szabályozásról van szó a médiatörvényt illetően.

2010. December 29. 00:06
Európai szintű szabályozásról van szó a médiatörvényt illetően.
Ez egy európai törvény - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. A példát a lengyel, a francia, az olasz, a baltikumi, a német, a brit szabályozások adták."
A médiatörvény gyakorlatilag felszámolja a sajtószabadságot - mondta Kormos Kata, a Magyar Szocialista Párt szóvivője a párt sajtótájékoztatóján. Azt is kijelentette: az MSZP azt várja az államfőtől, hogy a törvényt ne írja alá, hanem küldje vissza az Alkotmánybíróságnak. ",,A Magyar Szocialista Párt január első felében demokratikus parlamenti pártok részvételével válságtanácskozást kezdeményez, hiszen szinte már nincs olyan nap, hogy ne a magyar médiatörvénytől lenne hangos a külföldi sajtó."

Orbán Viktor

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője megismételte: a médiatörvény ízig-vérig európai jogszabály. Legfontosabb pontjai mind megtalálhatóak az európai uniós tagállamok médiatörvényeiben.

Az egyik legtöbbet hangoztatott bírálat szerint nincs olyan demokratikus európai állam, amelynek médiatörvénye a nyomtatott és az online sajtóra is kiterjedne. Ezzel szemben Franciaországban tavaly óta a médiahatóság hatásköre az internetes és a lekérhető médiaszolgáltatásokra is kiterjed, Olaszországban pedig az AGCOM nevű szervezet nemcsak az elektronikus, a nyomtatott és az online sajtót felügyeli, hanem a telekommunikációs szektort is.

Ez a médiatörvény egy átlátható, tiszta, világos és hatékony működést lehetővé tevő szabályozási környezetet teremt, végre működőképessé teszi a közmédiumokat és lehetőséget biztosít a takarékos és hatékony, valamint átlátható gazdálkodásra, tisztelet kultúráját támogatja, védi az emberi méltóságot és a gyermekek jogait."


Forrás: www.fidesz.hu

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com


-bartus-


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu