Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Európai piacvezető cég vette meg a Nexogent

2022. január 15. 15:44
Európai piacvezető cég vette meg a Nexogent

A magyar Nexogent már korábban is elismerte a nemzetközi szakma, köszönhetően a mesterséges intelligencia alapú megoldásainak, most pedig fel is vásárolták őket.

A magyar Nexogen vállalat több piacvezető nagyvállalat érdeklődését is felkeltette, miután rendkívül modern és hatékony mesterséges intelligencia alapú fuvartervező megoldást fejlesztettek ki. A magyar céget az elmúlt években számos nemzetközi elismerés illette meg, most pedig a logisztikai iparág egyik piacvezető vállalata és szoftver-szolgáltatója felvásárolta őket.

 

A felvásárló a német Transporeon vállalata, a cég még 2022 első negyedévében teljesen lezárja a tranzakciót. A német nagyvállalat kiemelte, hogy a Nexogen fejlesztései egészen egyedülállóak. A magyar vállalat saját fejlesztésben hozott létre egy olyan innovatív megoldást, amely évente több millió euróval csökkentheti a logisztikai vállalatok költségeit, ugyanakkor nagymértékben növelheti az autóflották kihasználtságát.

 

A logisztikai nagyvállalatok rengeteget spórolhatnak a mesterséges intelligenciának köszönhetően

 

A vállalat fejlesztése a logisztikai ipar legnagyobb problémáira nyújt hatékony megoldást. Ilyen probléma a szegmensben az alacsony profit, a károsanyag kibocsátás, vagy éppen a sofőrhiány is. A Nexogen szoftverérel ezek a súlyos problémák nagyban mérséklődhetnek.

 

A német nagyvállalat óriásit nyer a felvásárlással, hiszen szinte az összes nagy európai fuvarozó vállalat flottájának a Nexogen szoftverével tervezik meg az útvonalát. A Nexogen Budapesten rendelkezik irodával, ahol magyar szoftverfejlesztők és magyar matematikusok fejlesztették ki a programot.

 

A két vállalat közleménye szerint a logisztikai szektor problémáit világszerte csak a mesterséges intelligencia alapú szoftverekkel és a digitalizációval lehet megoldani, ezért a jövőben is folytatódnak a fejlesztések.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu