Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Európa legnagyobb autótükör-gyártó központja létesül Mosonmagyaróváron

2011. August 15. 12:38
Európa legnagyobb autótükör-gyártó központja létesül Mosonmagyaróváron
250 munkahelyet létesít az indiai cégcsoport hazánkban. Szeptember elején felavatandó, új gyárával Európa legnagyobb autótükör-gyártó központját alakítja ki Mosonmagyaróvár térségében az indiai SMR-csoport - közölte a társaság az MTI-vel.
A mosonszolnoki üzem után Mosonmagyaróváron szeptember 6-án adnak át egy újabb autótükör-gyártó központot, amely ezáltal Európában a legnagyobb lesz. A tervek szerint a gyár jövőre már ötvenszázalékos kihasználtsággal fog működni, és indulásakor 250 munkahely létesül. - jelezték az avatóünnepség meghívójában.
A tavaly júniusi alapkő-letételi ünnepségen Laks Vaaman Sehgal, az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. ügyvezetője elmondta: a másfél évtizede működő üzemet kinőtték, ezért vásároltak 30 ezer négyzetméternyi területet a Mowin ipari parkban.

smr-gyar_20110815113001_38.jpg

A tervezett személyautó visszapillantó-tükör gyár

Ennek felén épül augusztustól jövő áprilisig az a gyár, amely az első ütemben 250 embernek ad munkát, és évi hétmillió személyautó visszapillantó-tükröt gyárt.
Akkori közlése szerint az 1975-ben alapított családi vállalkozás, a Samvhardana Motherson Group jelenleg 21 országban, 90 telephelyen mintegy 35 ezer embernek ad munkát, forgalma körülbelül évi kétmilliárd dollár.
Az indiai cégcsoport macedóniai és romániai, valamint Európán kívüli potenciális telephelyeket is megvizsgált, mielőtt a jó magyarországi tapasztalatok és a logisztikai előnyök miatt úgy döntött, hogy Mosonszolnoktól néhány kilométerre húzzák fel az újabb gyárat. Az új üzem az Audi-, Mercedes-, Mini-, Volkswagen- és Toyota-beszállító cégcsoport visszapillantó-gyártásának harmadát-negyedét adhatja majd.

Botos Balázs: az Új Széchenyi Terv kitörési pontként fogalmazza meg az autóipar és beszállítóipar körét. Ezeket a célokat szolgálja a mosonmagyaróvári beruházás

Alapkőletétel Mosonmagyaróváron - Botos Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára fotó:MTI

Az ünnepségen Botos Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára köszöntőjében hangoztatta: a kormány fejlesztéspolitikájának irányait meghatározó Új Széchenyi Terv kitörési pontként fogalmazza meg az autóipar és beszállítóipar körét, az innovatív vállalkozások körét, továbbá a munkahelyteremtést. Ezeket a célokat szolgálja a mosonmagyaróvári beruházás - tette hozzá a helyettes államtitkár. (T.A)

forrás: MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu